Udtalelser, referencer & presseomtale

- Udpluk-samling -

Link viser referencen i sin helhed

 

Om OPTRÆDEN I BØRNEHAVE

Jonglør og medicinmand Anders Jørgensen - rejsende i afrikansk dans & livsglæde - sprudlede og rev alle ungerne med sig i den afrikanske rytmeopvisning...  ...og det må nok siges at han besidder en vis evne til at tryllebinde børn i alle aldre  ...det rykkede med afrikanske rytmer i børnehaven... (Trustrup på Djursland - lokalavis))

http://www.shagembe.dk/skan-link/artikl.trustrup.gif

- - -

 

Om KURSUS MED TANZANIANSK DANS & TROMMESPIL for voksne

Det her været en utrolig oplevelse for kursisterne... - og A har formået både med krop og sjæl at få hele lejren interesseret i den afrikanske kultur og dans.  Vi har oplevet Anders som en stor inspirationskilde og underholder for både børn og voksne: som historiefortæller, danser og igangsætter (SFOF´s kursuslejr-lejr)

http://www.shagembe.dk/skan-link/udtal.sfof.gif

- - -

 

Om WORKSHOPS & TEMAPROJEKTER I BØRNEHAVE

Anders er en utrolig dygtig formidler, spændende og interessant at lytte og tale med ... A er en nøgle person i udviklingen af det pædagogiske metoder (...i børnehaven). ...Der er altid gang i A, det kan børnene godt lide. Hvem vil ikke gerne høre A fortælle en historie eller et eventyr spørger alle børn og voksne hinanden dagligt. (Valmuen børnehave, Herlev)

http://www.shagembe.dk/skan-link/udtal.valmue.gif

 

...Anders har været en stor inspiration for huset.

A har været en fin underviser af personalet i trommespil, dans og sang, således at de voksne har kunnet arbejde videre med emnet...  A har store pædagogiske evner i forhold til børnene, og en utrolig hurtig indlevelse i forhold til de mange børn... (Høgevængets Børnehave, Dragør).

http://www.shagembe.dk/skan-link/udtal.hoegv.b.100.gif

- - -

 

Om UNDERVISNING & AFRIKAPROJEKT I SFO

...Med sit høje energiniveau har han formået at begejstre alle vores 85 børn (og voksne) og delagtiggøre dem i en del af sin store viden på området.

...Anders er god til at aktivere børnene inden for deres potentiale, men således at de skal yde deres bedste - og de gør det.

...Afslutningen... var en storslåede opvisning hvor ungerne under A´s kompetente ledelse imponerede deres 200 forældre & søskende. (Temauge i SFO-Vilde Vulkaner, Vordingborg)

http://www.shagembe.dk/skan-link/udtal.isling.gif

- - -

 

Om OPTRÆDEN, FOREDRAG, WORKSHOPS & OPLEVELSESRUM PÅ BØRNEBIBLIOTEKER

A er en alsidig og kreativ kunstner, som både står for arbejdende værksteder med forskellig indhold, han kan forestå musikalske legestuer med traditionelt og etnisk tilsnit, især afrikansk... han kan undervise i trommedans og holde foredrag, og så kan han ikke mindst FORTÆLLE.  ...(Han har i alle tilfælde) ...udført en grundig & omhyggelig research, og herudover har han en meget veludviklet sans for at vurdere en given aldersklasses evner til koncentration og niveau.

...Når A fortæller, står tiden stille. Selv faktisk FOR store forsamlinger evner han at fange ind og fastholde i fortællingens univers. Sædvanligvis urolige børn sidder musestille med øjne og ører på stilke, og bedre ros kan næppe gives. A inddrager hele sit kropssprog, og dette medvirker til at give fortællingen et præg af ægte drama... (Børnebibliotekerne på Amager efter snart 10 års samarbejde).

http://www.shagembe.dk/skan-link/udtal.bibl.gif

- - -

 

Om OPLEVELSESRUM MED bl.a. ULANDS- & GENBRUGSLEGETØJ - Den "AFRIKANSKE STRÅHYTTE" med værksted, udstilling & legehjørne.

POST DAMNARK og Frimærker i Forum...vil gerne takke dig & dine medarbejdere for det utrolig flotte og professionelle indslag.  ...med kort varsel fik (I) defineret, og stablet et gennemtænkt og professionelt gennemarbejdet og gennemført projekt i form af en spændende udstilling om legetøj af genbrugsmaterialer kombineret med et komplet legetøjsværksted.  ...Et af højdepunkterne... under dette års Frimærker i Forum.  ...Tusinder og atter tusinder af børn og voksne... besøgte den afrikanske landsby ("Stråhytten"), hvoraf legetøjsværkstedet udgjorde en væsentlig interaktiv del. (Udtalelse fra arrangør af Frimærke-messe i Forum)

http://www.shagembe.dk/skan-link/udtal.post-dk.gif

 

 

Presseomtale af OPLEVELSESRUM MED bl.a. ULANDS- & GENBRUGSLEGETØJ - Den "AFRIKANSKE STRÅHYTTE":

 

LEGETØJ FOR BØRN OG VOKSNE

...Mellemfolkelig Samvirkes stand (STRÅHYTTEN red.) ... viser genbrugslegetøj skabt i u-landene af i-landenes affald. Her finder man smukke automobiler - vredet ud af en lang ståltråd besat med kobbertråd. Ved siden af en bus skåret i pap med hjul af sodavandskapsler, og motorcykler og andet køregrej, vredet, vendt og bukket af blik medkileremme eller brugte viskelæder som hjul.

"Vi syns ikke det er primitivt og fattigt" siger AJ... "tværtimod viser bilerne og alt det andet Den 3 Verdens snilde. De har skabt legetøj af det vi smider væk".

  Standen er bygget op som en afrikansk hytte. og under stråtaget kan børnene få lov til at prøve kræfter og snilde med genbrugsmaterialer. "Vi laver hoppedukker af lister, tippe-toppe og fløjter af hylstre fra brugte farve-tuscher. En rangle lavet af en bordtennisbold og en stump kuglepen og ind imellem synger, danser og trommer vi med børnene  (Berlingske Tidende om Frimærke-messen i Forum).

http://www.shagembe.dk/skan-link/artik.legt.forum.gif