SHAGEMBE.DK | AFRIKA-HOME | AFRIKANSK OPTRÆDEN | HISTORIEFORTÆLLING | TRASH2TOY | KONTAKT |

Workshops, kurser og oplevelsesrum

m. afrikansk kultur

Denne side beskriver tilbud i form af undervisning og interaktive oplevelser med afrikansk kultur i form af musik, sang, dans, leg, "upcycling" genbrugslegetøj, håndværk, samt smagsprøver på livsvilkår for børn og voksne.

Vi har laver worksshops, kurser og oplevelser for alle fra børnehave til alderdomshjem, fra vuggestue til personalegrupper, firmakonferencer, på festival og for private...

Interaktiv fortælling

RYTMERNES VERDEN

FOR VOKSNE OG FOR BØRN

Familie-trommespil

Trommespil med professorer

Trommedans for børn og forældre

Kucheza på universitet

Skolebørn prøver Afrika - Off-line play

Håndværk for sjov = Genbrugslegetøj  

Genbrugs-legetøjs-værksted på festival

 

DRUMCIRCLE

Samspil, flow, grounding, Kucheza og musikkens praksisfællesskab

-

 

Vi laver Drumcircle for både voksne & børn og skaffer trommer til store grupper

 

Herunder finder du aldersopdelte beskrivelser af workshops med afrikansk kultur - for børn øverst / voksne nederst:.

- For de yngste 1- 6 år:

- "Rytmisk Legestue"

- En storsamling trommer, raslere, tamburiner, lydeffekter og genbrugsinstrumenter i form af horn, svingfløjter, brummere mm samt sange, remser, fagter, mim og dansebevægelser danner grundlag for fysisk leg, dans og bevægelser inspireret af Afrikas dyr og hverdag.

En eller to artister kommer ud medbringende et udvalg af trommer, percussion og genbrugslydeffekter til brug for publikum - Publikumantal: max 25 - Varighed: ca 30 min - Akustisk unplugged forestilling

NB: SPROGARBEJDE OG -TRÆNING:

Da begge workshops (ovenstående og efterfølgende) egner de sig godt til sprogundervisning. Fordi de.er opbygget over sang, rim, remser, gentagelser og ordlege, som gennem rytmer giver en kropslig, lystbetonet og uforglemmelig indlæring,

- For 3 - 8 år:

- "Rejsen til Afrika"

En workshop/forestilling med publikum i en cirkel

En interaktiv forestilling med alle publikum i en cirkel på gulvet. Til sang, remser og trommespil danser vi os igennem en fortælling om afrikanske børns hverdag med skole, arbejde, vilde dyr, leg og fest. Vi rejser til Affrika, møder børn på vej til skole, hjælper med at finde Maria, holder vilde dyr væk fra marken og fester om aftenen med dans og fortælling. - SE MERE (Tilbud til Åben Skole) KLIK HER

En eller to artister kommer ud medbringende trommer - Publikumantal: max 50 (publikum skal kunne stå i cirkel - Varighed: ca 30 min. - Akustisk unplugged forestilling (mic mulig)

- For 3 - 10 år:

- AFRIKA PROJEKT & OPLEVELSESRUM

Afrika-tema blev afsluttet med optræden til karneval, for cityforeningen i Ringe og i Svendborg for MS

- Temaprojekt med afrikansk dans, trommespil, sang, genbrugslegetøj, historiefortælling og afrikansk kultur"

- Temadage med en vifte af aktiviteter og oplevelser fra Afrika.

Vi opbygger en trommegruppe, danser og synger, laver kostumer og værksted med genbrugslegetøj, spiser afrikansk mad med fingrene, høre eventyr om liv og dyr i Afrika og afslutter evt. med en opvisning for forældrene

En eller to artister kommer ud i Børnehaver, i SFO/skole, på lejr eller koloni. Vi medbringer nødvendige trommer, materialer og værktøj, Vi laver planlægning og evt. intro. kursus med personale -Varighed: fra 2-5 dage - Børneantal fra 20-75. Pris efter aftale.

SE program- og projektforslag KLIK HER.

Se også Oplevelsesrummet Bosted med leg og liv fra Afrika som blev lavet for Images of Africa, Forum & PostDK -KLIK HER

En "Afrikansk Hytte" fuld af oplevelser med afrikansk værksted, leg og liv for børn

 

- Fra 4 år + pædagoger /værkstedslærere/virksomheder:

- Værkstedsaktiviteter med "Upcycling Verdenslegetøj"

Hjemmelavet Legetøj og instrumenternemme at lave af plast-beholdere og -rør, døde tuscher, kork, ispinde, cykelslange mm. Legetøjsværksted med genbrugsmaterialer

En af verdens største samlinger af håndlavet upcycling genbrugslegetøj - dvs. Ikke industrielt men folkloristisk produceret legetøj - hovedsagelig fra Afrika, anvendes som inspiration for værkstedsaktiviteter med fremstilling af genbrugslegetøj og -instrumenter. Vi medbringer også værktøj og genbrugsmaterialer - fx i form af den Storm P inspireret værkstedsvogn "HÅNDVÆRK FOR SJOV"

SE tilbud til Åben Skole - KLIK HER.

SE tilbud til virksomheder og institutioner - KLIK HER.

LÆR AT LAVE DIT EGET LEGETØJ / INSTRUMENTER -KLIK HER.

SE WEBSTED OM UPCYCLING VERDENSLEGETØJ - TRASH 2 TOY

 

En til flere instruktøre kommer ud medbringende et udvalg af nødvendige legetøjseksempler, værktøj og materialer - evt. i samarbejde med kursister. Deltagerantall: op til ca. 25 pr. time - Varighed: 1-6 timer. Værkstedskapasitet kan forøges og tilpasses store arrangementer, festivaler og markeder.

 

- Fra 5 år til og med voksne:

- "OffLine Play" - Leg Den 3. Verden

Traditionel lege og overlevelse i Den 3. Verden

- En samling af traditionel legetøj, lege og hverdagsudfordringer fra livet i Tanzania kombineres til et spændende og motiverende førløb af udfordrende færdigheder som løses i fællesskab i grupper og i konkurence på en bred vifte af fysiske, motoriske, musikalske, sociale og kognitive kompetencer.

Formål er at skabe lystbetonet fysisk aktivitet som vægter samarbejde og de mangfoldige færdigheder som er nødvendig i et liv uden skærme og elektroniske hjælpemidler.

SE (tilbud til Åben Skole) KLIK HER.

En til flere instruktøre kommer ud medbringende nødvendige remedier og legetøj - evt. i samarbejde med kunden. Deltagerantall: op til ca. 50 - Varighed: 1-2 timer. Aktiviteten kan idielt foregå i naturen, på legeplads eller i gymnastiksal.

NB: SE OGSÅ BØRNEFØDSELSDAGE

 KLIK HER

- Fra 8 år til og med voksne personalgrupper & polterabend:

- "KUCHEZA - Musikkens grundsten"

Kucheza er musikkens grundsten

- KUCHEZA betyder dans, sang, spil og leg på swahili i Tanzania og benyttes også om den fælles grundstruktur for trommedans som anvendes af mange stammer i Afrika og særdeleshed af østafrikanere.

Kucheza er meget pædagogisk og anvendelig i musikundervisning fordi både rytmer, sang og dans er bygget over en simpel grundform som med flere niveauer af overbygninger samt rammer for improvisation skaber et kompleks musikalsk, social og innovativt læringsdesign. Et musikalsk PRAKSISFÆLLESSKAB, som rammesætter læring med flow, grounding, bekræftelse, samspil, fællesskab / solopræstationer og improvisation.

- Workshoppen kan leveres som musik-didaktisk proces eller som samarbejdsøvelse til modvirkning af mobning i skoler og for personalegrupper - KLIK HER

- Eller som en oplevelse uden så meget snak for samme grupper, som Kick Off indslag på konferencer, polterabender og fester.

MUSIKALSK INKLUSION

NB: Da ovenstående musikalske workshop samtidig er en master class i samarbejde, mangfoldighed og inklusion, er den et oplagt element af inklusionsprojekter og anti-mobningskampagner - KLIK HER

SE MERE OM KUCHEZA KLIK HER.

En eller to artister kommer ud medbringende nødvendige trommer -Varighed: fra 1/2 til 3 timer - Deltager antal: er afhængig af fysiske og akustiske forhold, men brug af mic er mulig.

 

I ØVRIGT:

- For alle generationer:

-- Workshop eller Drumcircle med

AFRICAN MOTO Dance Groupe - Afrikansk Varme

En gruppe artister fra Tanzania, Kenya og DK levere østafrikansk varme rytmer og stemning

Østafrikansk energiforsyning levere workshop med afrikansk dans, musik & rytmer -

 - Workshop i traditionel dans & trommespil fra Østafrika - til kurser, personalearrangementer, private fester & polterabend.  

- Drumcircle med samspil, puls, flow, soloimprovisationer- Trommespil for personalegrupper - også store grupper, vi skaffer gerne op til 70 trommer.   

To til fire artister, musikere og dansere kommer ud medbringende trommer -Varighed: 30 min til 3 timer - Publikumantal: afhængig af fysiske og akustiske forhold, (men brug af mic er mulig).

SE side om AFRICAN MOTO - KLIK HER

- - - - - - - - -

- BØRNEFØDSELSDAG

med afrikansk trommedans, fortælling og legetøj

Shagembe & Co arrangere underholdning og aktiviteter til private fødselsdage og festligheder

En perlerække af aktiviteter og underholdning med afrikansk eventyrfortælling, trommedans og genbrugslegetøj sammensættes efter børn og forældres ønske

En til to artister kommer ud medbringende trommer, instrumenter, genbruugslegetøj og nødvendige remedier. -Varighed: fra 45 min. til 3 timer - Publikumantal: Max 25 børn - Pris efter aftale

SE MERE KLIK HER